Пиронкова на четвъртфинал в Англия



20-06-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на трева в Ийстборн, Великобритания, който е от категория „Премиер”. Първата ракета на България преодоля квалификантката Стефани Дюбоа от Канада с 6:0, 4:6, 6:4 след повече от два часа игра.

За втори път този сезон Пиронкова достига до тази фаза в състезание на WTA след успеха н Брюксел на червени кортове.

Цвети започна устремно срещата и набързо поведе с 3:0. След вторият пробив канадката почти прекрати съпротивата и така първата ни ракета затвори сета за 26 минути без да загуби нито гейм.

Дюбоа взе най-сетне подаването си в самото начало на втората част. Почти до края на сета всяка от двете тенисистки печелеше подаването си. В десетия гейм Пиронкова допусна пробив, който й костваше и загуба на сета.

Квалификантката стартира с брейк за 2:0 гейма решителната част. Пловдивчанката обаче веднага го върна. Цеци нанесе своя удар с пробив за 5:4. След това лидерката на националния ни отбор сервираше за място на четвъртфиналите. Тя поведе с 40:15 и реализира още първия мачбол.

Пиронкова завърши с 4 аса и 4 двойни грешки и 60 процента вкаран първи сервис. За успеха си българската прима си осигури 120 точки за световната ранглиста, където е №40, както и чек за 16 000 долара.

За класиране на първи полуфинал за сезона Цветана ще трябва да преодолее непоставената австрийка Тамира Пашек, която елиминира №8 Даниела Хантухова от Словакия с 6:4, 3:6, 6:1. Пашек е 59-а в света.

Двете имат само една официална среща. През 2010 година на хард в Дубай Пиронкова отстъпи с 6:1, 4:6, 5:7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини