Цвети взе сет на Маша, но отпадна



28-06-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова взе сет на световната номер едно Мария Шарапова, но отпадна във втория кръг на турнира от Големия шлем Wimbledon след 6:7(3), 7:6(3), 0:6 за общо два часа и 25 минути игра в мач в две действия.

Вчера Цеци поведе с 5:2 и имаше общо пет точки за спечелване на първи сет срещу тази съперничка. В крайна сметка българката отстъпи в тайбрек с 6:7(3) след час игра на корт №1 на комплекса в Лондон. При 1:3 във втората част мачът беше спрян и отложен.

В доиграването в четвъртък Цвети веднага върна пробива, благодарение на двойна грешка на Шарапова. После се стигна до тайбрек. В него Пиронкова дръпна с 6:1 точки, подпомогната и от трите двойни на рускинята, и реализира третия си сетбол. Така българката взе първа част срещу Маша в четвъртата среща помежду им.

За съжаление Шарапова проби още в първия гейм на решителния трети сет. Оттам каруцата се обърна и световната номер едно взе частта на нула.

От участието си в Лондон Цветана взема 100 точки за световната ранглиста, където е №38. Тя обаче губи 400 точки от четвъртфинала миналата година и ще загуби доста позиции в класацията на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини