Серина и Агнешка на финала на Wimbledon



05-07-2012 00:00 | Станко Димов
Серина Уилямс и Агнешка Радванска ще определят новата шампионка на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Четирикратната победителка Уилямс се наложи над Виктория Азаренка от Беларус с 6:3, 7:6(6) за час и 36 минути игра. Мощната американка наниза 24 аса и записа общо 45 печеливши удари при 14 непредизвикани грешки.

„Много работих, за да достигна до тук, защото много исках да играя пак финал на Wimbledon. Съперницата ми игра отлично, особено във втория сет. Радванска показва невероятен тенис, тя връща всяка топка и ще бъде един труден двубой”, коментира 30-годишната Серина, която е шеста в схемата.

Третата поставена Ага от своя страна надигра Ангелик Кербер от Германия с 6:3, 6:4. Така тя се превърна в първият тенисист от Полша, достигнал финал на турнир от Големия шлем в Оупън ерата. Звездата от Краков изпълни детската си мечта да играе на финала на легендарната трева в „Ол Инглънд клъб”. Радванска е печелила титлата при девойките в турнира през 2005 година. Тази година сезонът й на трева започна със загуба от Цветана Пиронкова, но завърши с грандиозния финал. При титла в събота, полякинята ще оглави световната ранглиста, в противен случай Азаренка ще е №1.

До момента Серина е спечелила и двата мача срещу Агнешка, но те са били през 2008 година. Успехите са на клей в Берлин – 6:3, 6:1, и на трева на Wimbledon – 6:4, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини