Федерер на финал срещу Мъри



06-07-2012 00:00 | Станко Димов
Шесткратният победител от Откритото първенство на Великобритания по тенис Роджър Федерер се класира за финала на турнира от Големия шлем в Лондон. Там го чака Анди Мъри

Швейцарецът надигра защитаващия титлата си световен номер едно Новак Джокович с 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 за два часа и 19 минути игра на централния корт. Успехът и в неделя ще значи, че от понеделник Федерер ще се завръща на първото място в световната ранглиста, където не е бил от май 2010 година.

Роджър изигра блестящ мач срещу сръбския си опонент. Той потвърди максимата, че когато сервира добре няма проблеми. В целия двубой рекордьорът по титли от Големия шлем допусна един пробив от три възможности, а сам направи три от 11 шанса.

За титлата Федерер ще спори с победителя от срещата Анди Мъри – Жо-Вилфред Цонга. Ако спечели това ще бъде негова 17-а титла от Шлема. Роджър не е стигал финал в Четворката от Париж миналата година, а на Wimbledon бе финалист за последно 2009 година, когато взе шестата си купа.

Анди Мъри надигра Жо-Вилфред Цонга с 6:3, 6:4, 3:6, 7:5 и стана първият британец на финал в Лондон от 1938 година. Успехът на шотландеца подхрани надеждите той да стане първия шампион от Острова след Фред Пери през 1936 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини