Цвети продължава, играе с Херцог



18-07-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова се класира за 1/4-финалите на турнира на клей в Бастад, Швеция с награден фонд 220 000 долара, след като победи със 7:5, 6:3 заемащата 110-ото място в света Леся Цуренко (Украйна). В следващата фаза на надпреварата 62-ата в класацията на WTA пловдивчанка ще се изправи срещу Полона Херцог (Словения), която отстрани втората в схемата Юлия Гьоргес (Германия).

Двете тенисистки успяха да изиграят само два гейма и половина преди организаторите да прекратят временно мача заради дъжд. След подновяването на играта Цуренко стигна до два брейкпойнта, но не се възползва от тях. В шестия гейм и Цвети можеше да реализира пробив. Последваха четири гейма, в които двете тенисистки си размениха пробиви. 24-годишната Пиронкова все пак успя да вземе подаването си за 6:5, след което с още един пробив спечели сета със 7:5 след 45 минути игра.

Във втората част 23-годишната украинката имаше брейкпойнт при 1:1, но го пропиля. Все пак Цуренко осъществи пробив за 3:2, но веднага след това самата тя се пропука и резултатът бе изравнен. Пиронкова нанесе решаващия си удар с пробив за 5:3, а малко по-късно сложи точка на спора при собствения си сервис гейм след час и 23 минути игра.

Това бе втори мач между Цвети и Цуренко и втора победа за най-добрата ни тенисистка. За достигането си до 1/4-финалите Пиронкова си осигури 70 точки за световната ранглиста и 5340 долара от наградния фонд. Това означава, че Пиронкова ще се върне в Топ 60 на световната ранглиста следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини