Димитров на четвъртфинал в Швейцария



19-07-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силният български тенисист Григор Димитров продължава успешното си представяне на турнира на клей в Гщаад, Швейцария, който е от категория „АТР 250”. 21-годишният национал се класира на четвъртфинал, след като преодоля представящия Германия квалификант Дъстин Браун със 7:6(3), 3:6, 6:2.

В първия сет всеки печелеше убедително подаването си и така логично се стигна до тайбрек. В него Григор беше убедителен. При смяната на половините хасковлията водеше с 4:2 точки. След това стигна до 6:3 и реализира още първия сетбол.

Във втората част Димитров изпусна точка пробив в седмия гейм. Веднага след това Браун записа първия пробив в мача и при 5:3 сервираше за изравняване на сетовете. Роденият в Ямайка тенисист успя да го направи.

Това амбицира първия български тенисист, класирал се за Олимпийски игри и той проби съперника за 2:0 гейма. При 2:5 Дъстин Браун сервираше за оставане в мача. Григор обаче поведе с 40:15 и затвори двубоя още при първата си възможност с къса топка по диагонала.

За достигането си до четвъртфинал в Гщаад Димитров взема 45 точки за световната ранглиста и 10 515 евро от наградния фонд на турнира. Следващият съперник на първата ни ракета е полякът Лукош Кубот, който отстрани малко очаквано защитаващия титлата си №2 в схемата Марсел Гранойерс от Испания с 6:4, 6:2. Кубот е роден на една дата с Григор – 16 май, но през 1982 година. Двамата не са играли до този момент. Полякът е 80-и в класацията на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини