Пиронкова приключи в Бостад



20-07-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова беше на две гейма от класиране на първи полуфинал след Wimbledon през 2010 година, но в крайна сметка отпадна. На четвъртфиналите на турнира на клей в Бостад, Швеция, първата ракета на България отстъпи на защитаващата титлата си Полона Херцог от Словения след 6:3, 5:7, 4:6 след 2:23 часа игра.

В равностойния първи сет Цветана нанесе своя удар в осмия гейм. Тогава тя проби и поведе с 5:3, след което авторитетно спечели първата част.

Във втория отново имаше пробив в осмия гейм. Той бе дело на Херцог, която се възползва от двойна грешка на пловдивчанката. Веднага след това обаче Пиронкова го върна за 4:5. В заключителния гейм първата ни ракета загуби подаването си на нула и така частите бяха изравнени.

В решителния сет Цветана проби за 3:2 и после успя да затвърди. След това обаче словенката успя да го върне при 4:4. В следващия гейм Пиронкова пропиля четири точки а пробив. В последния гейм при сервис на пловдивчанката и 0:30 мачът бе спрян заради дъжд. При подновяването Цвети поведе с 40:30, но след това Полона Херцог се добра до мачбол и го реализира.

За достигането си до четвъртфинал Пиронкова взе 70 точки за световната ранглиста, където е 62-а сега. Следващото участие на Цвети ще бъде на Олимпийските игри в Лондон, които започват на 27 юли. Ден по-рано ще се тегли жребият за състезанието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини