Пиронкова и Димитров отстъпват в класациите



20-08-2012 00:00 | Станко Димов
Първите ракети на България в тениса Цветана Пиронкова и Григор Димитров регистрираха отстъпление в публикуваните днес световни ранглисти.

Цвети слезе една позиция до №55. Пловдивчанката започва днес участието си на турнира на хард от категория „Премиер” в Ню Хейвън, щата Кънектикът. В първия кръг Пиронкова играе с китайката Дзе Джън.

Азиатката е 29-а в света. Досега Цветана се е срещала само веднъж с Дзе. През 2006 година на полуфинала в Стокхолм българката отстъпи с 2:6, 6:7.

В челото на класацията на WTA продължава да води Виктория Азаренка. Втора вече е Агнешка Радванска. Полякинята измести Мария Шарапова от тази позиция. Германката Анжелик Кербер записа рекордното в кариерата си шесто място, въпреки че загуби финала в Синсинати срещу На Ли.

При мъжете Григор Димитров падна с четири позиции до №56. Тази седмица той ще почива, след като отказа участие на турнира в Уинстън-Сейлъм. В петък Гришо и Цвети ще разберат съперниците си за Откритото първенство на Съединените щати, което стартира на 27 август в Ню Йорк.

Александър Лазов записа ново рекордно класиране и е вече 558-и. Втората ни ракета изкачи 12 позиции. Димитър Кузманов прогресира с четири позиции до №684, което също е лично постижение. Следващата седмица, след добавянето на точките от вчерашния финал в Измир, Мико ще направи сериозен скок и ще стане четвърти по сила българин в класацията на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини