Дейвид и Ашур защитиха титли в Канбера



20-08-2012 00:00 | Станко Димов
Водачите в схемите при жените и мъжете Никол Дейвид и Рами Ашур (на снимката на преден план) успяха да защитят титлите си от Откритото първенство на Австралия по скуош в столицата Канбера.

При дамите малайзийката Дейвид се наложи на финала на третата поставена Лаура Масаро от Англия със 17:15, 11:2, 11:4 след 44 минути игра в Кралския театър. Световната номер едно Никол трябваше да отрази цели шест геймпойнта в първата част, преди да успее да я измъкне. Масаро даде всичко от себе си и поведе с 10:8 точки, но азиатката показа защо е несменяема на върха на ранглистата.

След това Дейвид нямаше проблеми и успя да спечели мача, който й донесе 62-а титла в кариерата.

Рами Ашур спечели египетския финал срещу Омар Мосаад с 11:9, 11:9, 11:6 за 53 минути игра. Бившият номер едно срещна сериозна съпротива, но опитът му помогна във важните моменти срещу младия съперник и така в крайна сметка триумфира.

„Познавахме прекалено добре играта си и беше странно, че всеки от нас тръгваше към мястото, където ще бъде пласирано топчето, преди дори то да бъде ударено с ракетата. Беше повече мач на психиката. Ако не си 100 процента концентриран и прецизен, съперникът бързо може да постигне няколко поредни точки, което за финален двубой е много важно”, коментира Ашур след двубоя.

Египтянинът не пропусна да рекламира кандидатурата на своя спорт за влизане в Олимпийската програма през 2020 година.

„Скуошът е изключително здравословен, при него се горят много калории. Играта може да бъде много добра за хората като цяло, не само като спортно състезание. Имаме преносим корт, който може да бъде монтиран навсякъде. Това е много интересен и вълнуващ спорт и всеки, който поне веднъж е гледал мач, се връща отново”, агитира Рами.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини