Клайстерс се сбогува с тениса



30-08-2012 00:00 | Станко Димов
Трикратната шампионка от Откритото първенство на Съединените щати Ким Клайстерс изигра последния си мач на единично. Белгийката загуби във втория кръг на US Open от младата британка Лора Робсън с 6:7(4), 6:7(5). Преди турнира отказвалата се вече веднъж бивша номер едно в света бе обявила, че след Ню Йорк спира с тениса.

Клайстерс спаси два мачбола в 12-ия гейм на втория сет. Но в тайбрека 89-ата в света Робсън игра агресивно и точно и сложи точка на кариерата на 29-годишната Ким.

„Изиграх едни от най-добрите си мачове тук. Това място винаги ме е вдъхновявало, затова изглежда идеалното, за да се откажа. Но не исках да се случва точно днес. Борих се и дадох всичко от себе си, но това не беше достатъчно. Беше голямо приключение, но всичко свърши. Очаквам следващата част от моя живот”, заяви емоционално Клайстерс.

Водачката в схемата Виктория Азаренка спря друга белгийка – квалификантката Кирстен Флпкенс, с 6:2, 6:2 за малко повече от един час игра.

Още по-лесно преодоля втория кръг третата поставена Мария Шарапова. Рускинята разгроми испанката Лурдес Домингес-Лино с 6:0, 6:1.

При мъжете третия Анди Мъри и четвъртия Давид Ферер записаха трисетови победи. Олимпийският шампион Мъри надигра хърватина Иван Додиг с 6:2, 6:1, 6:3 в последния мач от вечерната сесия на „Артър Еш”. Ферер пък отстрани южноафриканеца Кевин Андерсън с 6:4, 6:2, 7:6(3).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини