Ник Матю взе 25-а титла във финал №50



26-09-2012 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата Ник Матю спечели английския финал срещу световния номер едно Джеймс Уилстроп на турнира по скуош British Grand Prix в Манчестър с 4:11, 11:6, 11:9, 11:5 след 78 минути игра.

За Матю това беше 25-а титла в турнири на Професионалната скуош асоциация (PSA) в неговия 50-и финал. Ник записа и 15-а поредна победа срещу вечния си съперник от Йоркшир Уилстроп.

Водачът в ранглистата взе първия гейм, след като се възползва от грешки на съперника. Във втория Матю взе инициативата и бързо изравни. В третия Уилстроп дръпна с 6:2 точки, но опонентът му успя да изравни при 9:9 и след това взе частта. В заключителния гейм 32-годишният Ник продължи да доминира и в края реализира втория си мачбол.

„Чувствам се чудесно, защото спечелих за първи път този турнир. Беше качествен мач и двамата удряхме здраво, макар че не показахме най-доброто, на което сме способни. И двамата с Джеймс гледаме вече към световното първенство догодина, което ще бъде в същата зала в Манчестър”, заяви Матю след награждаването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини