Димитров влезе в схемата в Токио



30-09-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров записа втора победа в квалификациите на тенис турнира в Токио от категория „АТР 500” и така се класира за основната схема.

Българинът, който беше №1 в пресявките преодоля Вашек Поспишил от Канада с 6:4,6:7(5), 6:2 за два часа и половина. В първата част 21-годишният хасковлия постигна един пробив, което беше достатъчно, да я спечели. Във втория сет двамата си размениха по един брейк, стигна се до тайбрек, в който Поспишил имаше повече късмет.

В заключителната част Димитров беше категоричен. Той стигна на два пъти до точки за пробив и ги реализира. При 5:2 сервираше за мача и го направи с гейм на нула срещу бившия си партньор на двойки, с когото записаха финал на двойки при юношите на Откритото първенство на Съединените щати през 2007 г.

Григор завърши с 5 аса и 3 двойни грешки, 48 процента вкаран първи сервис и 83 процента спечелени точки при разиграно първо подаване.

С влизането в основната схема българинът си осигури 20 точки за световната ранглиста и 9905 долара (1000 от тях са от квалификациите). В схемата Димитров ще се изправи срещу четвъртия поставен аржентинец Хуан Монако.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини