На Ли зае последното място за Истанбул



06-10-2012 00:00 | Станко Димов
Китайката На Ли си осигури последното, осмо, място за заключителния турнир на най-добрите в Истанбул по-късно този месец. На големия турнир в Пекин от категория „премиер задължителен” тя победи на четвъртфиналите Агнешка Радванска с 6:4, 6:2 и вече не може да бъде изместена от участие в Турция.

За първи път в 42-годишната история на мастърсите всички участнички ще бъдат от различни държави. Финалистки на WTA Championships са Виктория Азаренка от Беларус, Мария Шарапова от Русия, Агнешка Радванска от Полша, Серина Уилямс от Съединените щати, Ангелик Кербер от Германия, Петра Квитова от Чехия, Сара Ерани от Италия и На.

”Искам да поздравя На Ли за класирането за втора поредна година за TEB BNP Paribas WTA Championships, което е забележително постижение. Тя е една от най-популярните тенисистки и гордо представя страната си. Освен това вдъхновява едно цяло поколение от състезатели в Китай”, заяви председателят и изпълнителен директор на WTA Стейси Аластър.

За момента резерви за Истанбул са Саманта Стоусър и Марион Бартоли. Каролине Возняцки е 11-а и има само теоретични шансове да влезе в турнира. Така че вероятността датчанката да играе в София е много голяма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини