Пиронкова категорична в Москва



16-10-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова започна по чудесен начин участието си в турнира в зала „Купа Кремъл”, който се провежда в Москва и е от категория „Премиер”.

Пловдивчанката се наложи над родената в Ташкент, Узбекистан, но представяща Съединените щати Варвара Лепченко със 6:0, 7:6 (3) за час и 20 минути Цвети бе неудържима в първия сет, направи три пробива и го завърши със само девет загубени точки от 34 разигравания.

Втората част бе по-равностойна като двете тенисистки си размениха по един пробив. Първа направи това №21 в света Лепченко, която дори сервираше за сета при 5:4, но Пиронкова не трепна и успя да върне брейка. В заключителния тайбрек българката стартира уверено и размяната на полетата дойде при 5:1 точки за нея. Останалото беше формалност.
Така тя си върна за загубата от същата съперничка преди дни в Пекин.

За класирането си на осминафинал Цвети взема 60 точки за световната ранглиста, където е 44-а, и 10 350 долара от наградния фонд. В следващия кръг Пиронкова очаква №5 Доминика Цибулкова, отстранила Елена Макарова след обрат с 2:6, 6:4, 6:2. До момента българката е играла шест пъти срещу словачката и балансът е 1-5. Но в последната среща - на Олимпиадата в Лондон, Цветана се наложи със 7:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини