Стоусър срещу Возняцки на финала в Москва



20-10-2012 00:00 | Станко Димов
Водачката в схемата Саманта Стоусър се класира за финала на турнира от категория „Премиер” в Москва, където ще срещне третата поставена Каролине Возняцки.

Австралийката трябваше да направи пълен обрат срещу бившата номер едно Ана Иванович, за да спечели с 2:6, 6:3, 6:2. Сръбкинята започна великолепно и не даде много шансове на Стоусър в първата част, в която наниза цели 20 печеливши удари. В това време Ана сервираше перфектно, а когато посрещаше, пласираше дълбоки и остри ретури.

В началото на втория сет Саманта намери своята игра и уверено изравни общия резултат. В решителната част Стоусър проби за 3:2 гейма. Веднага след това Иванович поиска лекарска помощ, заради проблеми в десния крак. След завръщането си на корта, белградчанката почти не оказа съпротива и австралийката се класира за финала, където ще гони първа титла за годината.

В другия полуфинален двубой Возняцки спечели скандинавското дерби срещу шведката София Арвидсон с 6:3, 6:7(4), 6:4 в епичен, продължил два часа и 35 минути мач. Датчанката устоя в края на срещата, в която имаше цели 18 пробива. Каролине, която очакваме да видим и на Турнира на шампионките в България, достигна до 31-ия си финал в кариерата и трети за сезона.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини