Возняцки взе титла №20, ще играе в София



21-10-2012 00:00 | Станко Димов
Започналата годината като водачка в световната ранглиста Каролине Возняцки спечели турнира в зала в Москва, който беше от категория „Премиер”. Длед това на пресконференцията тя обяви, че ще завърши сезона на Qatar Airways Tournament of Champions в София от 30 октомври.

На финала датчанката се наложи над водачката в схемата Саманта Стоусър с 6:2, 4:6, 7:5, за да вземе 20-ата си титла в своя финал №31 в състезания на WTA. Повече отличия от нея от активните тенисистки са спечелили само сестрите Уилямс и Мария Шарапова.

В третия си пореден трисетов двубой в руската столица Возняцки водеше със сет и 4:3 гейма. В този момент мощната австралийка се пробуди, както на полуфинала срещу Ана Иванович и спечели пет поредни гейма, за да стигне до 2:0 в решителната част.

Третата в схемата Каролине не трепна, върна пробива, а в 12-ия гейм на сета поведе с 40:15 при сервис на Стоусър. Сам отрази първия мачбол с ас, но при втория сбърка форхенда и Возняцки триумфира след два часа и 13 минути игра. Австралийката няма спечелена купа след US Open миналата година.

В последния финал от редовния сезон на WTA на турнира от категоря „Интернешънъл” в Люксембург титлата е за Винъс Уилямс. Американката беше неудържима срещу румънката Моника Никулеску и спечели с 6:3, 6:2. За Винъс това беше трофей №44 на единично. Тя има сериозни шансове да участва на Турнира на шампионките в София.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини