Шарапова срещу Уилямс на финала



28-10-2012 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова и Серина Уилямс ще определят шампионката на заключителния WTA Championships в Истанбул в неделя. Те бяха безкомпромисни в полуфиналните срещи.

Втората в света Шарапова победи световната номер едно Виктория Азаренка от Беларус с 6:4, 6:2. Вика си беше осигурила вече първото място до началото на 2013 година. Тя изглеждаше изтощена в двубоя, след като бе прекарала почти седем часа на корта в трите си мача от груповата фаза.

Маша бързо наложи волята си. Тя проби в третия гейм за 2:1. После рускинята сама допусна брейк след единствения си слаб сервис гейм. Веднага след това обаче Шарапова отново проби. Във втория сет тя постигна брейк още в първия гейм и до края нямаше проблеми.

Серина беше още по-категорична и спечели с 6:2, 6:1 срещу Агнешка Радванска. Полякинята също не изглеждаше свежа и Уилямс се наложи за малко повече от един час игра.

Мария Шарапова няма победа над Серина Уилямс от 2004 година, когато се наложи над американката точно на финала на мастърса.

За титлата на двойки ще играят Мария Кириленко/Надя Петрова и Андрея Хлавачкова/Луцие Храдецка от Чехия. Рускините са участнички и в Турнира на шампионките в София следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини