Цвети отстъпи на Кириленко



31-10-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова отстъпия във втория си двубой от група „Средец” на Qatar Airways Tournament of Champions. Пловдивчанката отстъпи с 1:6, 4:6 пред Мария Кириленко в сблъсъка на тенисистките, получили „уайлд кард” за турнира.

Продължилият близо 3 часа двубой срещу Чзе Цжън във вторник явно оказа влияние върху представянето на Пиронкова, която не бе в оптимална физическа форма.

Българката започна двубоя с пробив на сметката си, но след това загуби 6 гейма поред, което и коства изоставане в резултата – 1:6. По сходен сценарий се разви и вторият сет. Пиронкова дръпна с 2:0 гейма, но след това допусна обрат и загуби двубоя.

„Кириленко е комплексен състезател, днес игра много силно и заслужено победи. Доволна съм от начина, по който играх. Може би не бях на 100% физически възстановена. Ще направя всичко възможно да съм готова за следващия мач. Благодаря на феновете, които отново бяха страхотни. Благодаря им, че ме подкрепят й в победи й в загуби”, коментира след двубоя Пиронкова.

На трибуните на „Арена Армеец” имаше около 7000 зрители.

В четвъртък е ден за почивка за Пиронкова. Тя ще излезе на корта в петък, а нейна последна съперница в групата ще бъде Надя Петрова. Изходът на двубоя ще бъде от решаващо значение за първите две места в групата. Петрова днес победи с лекота Чже Цжън с 6:3, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини