Федерер на 10-и полуфинал в Мастърс



08-11-2012 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер е първият полуфиналист на заключителния за сезона турнир на най-добрите ATP World Tour Finals в Лондон. Шампионът от миналата година се наложи с 6:4, 7:6 (5) над Давид Ферер в двубой, който продължи час и 48 минути и записа втори успех в група „Б”.

Ферер, който няма победа срещу швейцареца в кариерата си започна добре и достигна до 6 възможности за пробив в първите два сервис гейма на съперника, но не реализира нито една от тях. Така Федерер поведе с 3:0 гейма, но испанецът успя да го настигне при 3:3. След това рекордьорът по титли от Големия шлем постигна нов пробив и така затвори сета.

Вторият беше напълно равностоен. Закономерно се стигна до тайбрек, в който Роджър бе по-концентриран в края и спечели дългия гейм, а с това и двубоя.

За Федерер това е десето класиране на полуфинал в Мастърс от общо 11 участия в заключителни турнири. Рекордьор по достигане до тази фаза е Иван Лендъл, който има 12 полуфинала.

В късната среща аржентинецът Хуан Мартин дел Потро победи с 6:0, 6:4 Янко Типсаревич от Сърбия.

В петък приключва битката в група "А" на турнира в Лондон. Световният номер едно Новак Джокович играе с Томаш Бердих от 16:00 наше време, а късната среща е Анди Мъри - Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини