Ясни 16-те най-добри на световното



14-11-2012 00:00 | Станко Димов
Завърши груповата фаза на Световното отборно първенство по скуош за жени, което се провежда в Ним, Франция до неделя. Бяха определени 16-те състава, които продължават във фазата на прякото отстраняване от осемте групи.

Домакините изпълниха залата за заключителния си двубой срещу Германия. Успехът с 3-0 победи донесе първото място на французойките, които преди това се наложиха над водача Холандия с 2-1. В сблъсъка на първите ракети Камий Серм надигра германката Памела Хатуей с 11:5, 11:61 11:4 за 24 минути.

„Това е невероятно. Играла съм къде ли не по света и е страхотно, че сега го правя пред родна публика! Тук са моите родители и приятели. Отборът ни е много вдъхновен от подкрепата на феновете. Добре е, че сме на осминафинал, но нашата програма минимум е поне четвъртфинал”, заяви 14-ата в световната ранглиста Серм.

Последни за следващата фаза се класираха дебютантките от Чехия. Те го направиха след 3-0 срещу Колумбия. Ключов беше успехът на втората ракета Олга Ертлова, която спечели от 1:2 гейма срещу Каталина Палаес.

Двубоите на осминафиналите

Англия – Уелс
Франция – Ирландия
Малайзия – Чехия
Нова Зеландия – Канада
Австралия – САЩ
Хонконг – Южна Африка
Индия – Холандия
Египет – Мексико.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини