Ким се сбогува с победа над Винъс



13-12-2012 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Ким Клайстерс се сбогува за втори път с тениса в зала "Спорпале" в Антверп на бенефис, организиран в нейна чест и наречен Kim's Thank You Games.

Синеоката белгийка спечели демонстративния мач срещу Винъс Уилямс с 6:3, 6:3 за радост на публиката, която бе напълнила съоръжението до краен предел. Така Клайстерс приклюи кариерата си с баланс от 8-6 срещу именитата американка. По време на мача майката на Джейда показа и знаменитите си шпагати на твърдите кортове.

"Винъс, за мен е удоволствие да те видя тази вечер. Беше огромна чест да играя срещу теб през последните 15 години. Винаги си била голямо вдъхновение за мен", заяви след мача Ким.

Преди това на пресконференция 29-годишната носителка на 4 титли от Големия шлем на сингъл и общо 41 трофея даде пресконференция и обясни защо е решила да каже "довиждане" на любимата си игра точно в Антверп.

"Казах сбогом на света на тениса в Ню Йорк, но исках да се разделя подобаващо и с родната ми публика тук. Преживяла съм в тази зала едни от най-вълнуващите моменти от моята кариера", разказа Клайстерс.

Ким се отказа за първи път на 6 май 2007 година. На 29 март 2009 години тя обяви своето завръщане и през септември спечели US Open, за да стане първата майка с успех в Шлема след австралийката Ивон Гулагонг през 1980 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини