Три англичанки на четвъртфинал на световното



19-12-2012 00:00 | Станко Димов
Три състезателки от Англия си осигуриха място на четвъртфиналите на Световното първенство по скуош за жени, което се провежда на Каймановите острови и е с награден фонд 188 000 долара. Това са световната вицешампионка от Ротердам Джени Дънкаф (на снимката в синьо), Лаура Масаро и Алисън Уотърс.

Завърналата се след дълго лечение на контузия Дънкаф имаше труден мач с намиращата се в отлична форма французойка Камий Серм, но успя да я преодолее с12:10, 11:6, 8:11, 11:8 след точно 58 минути игра. Бившата номер две в света спечели първия гейм след тайбрек, а от средата на втория пое инициативата и наложи волята си с прецизна и разнообразна игра. В третия гейм Серм успя да спечели, а в четвъртия успя да изравни от 2:6 точки. След това 30-годишната Джени намери вярното решение и затвори мача.

„Мисля че сепредставих достатъчно добре, за да спечеля. Камий игра великолепно и беше много труден съперник за втори кръг. За себе си мога да кажа, че се представих по-добре, отколкото през по-голямата част от годината”, заяви Дънкаф.

Следващата съперничка на шестата в схемата е нейната сънародничка и четвърта поставена Алисън Уотърс. Тя преодоля убедително сензационната полуфиналистка от световното през 2011 г. Саманта Теран от Мексико с 11:5, 11:10, 11:3.

Шесткратната световна шампионка и №1 в схемата Никол Дейвид от Малайзия също продължава по график. Тя се задържа на игрището само 25 минути и загуби едва седем точки при успеха над скуошистката от Хонконг Ани Ау с 11:3, 11:2, 11:3.

Четвъртфинали на СП
(1)Никол Дейвид (Малайзия) – (10) Маделин Пери (Ирландия)
(4)Алисън Уотърс (Англия) – (6) Джени Дънкаф (Англия)
(3)Лаура Масаро (Англия) – (7) Лоу Уи Уърн (Малайзия)
(2)Раним ел Уелейли (Египет) – (11) Натали Гринам (Холандия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини