Дънкаф победи №2 в света в Лондон



03-01-2013 00:00 | Станко Димов
Англичанка Джени Дънкаф записа не много очаквана победа в първия ден на финалите на Световните серии по скуош за мъже и жени в „Куинс клъб” в Лондон. Тя се наложи над втората в световната ранглиста Раним ел Уелейли от Египет с 10:12, 11:8, 11:8 в двубой от група „Б”.

В първия гейм полуфиналистката от Световното първенство и №8 в ранглистата Дънкаф поведе с 10:7 точки. Но съперничката й не се предаде, отрази трите геймбола и след пет поредни спечелени разигравания взе гейма. Във втората част 30-годишната Джени отново поведе с 10:7, но този път си бе взела поука и успя да затвори играта. Решителният гейм бе изпълнен с грешки при атаките на Ел Уелейли. Англичанката доминираше в него с умела смяна на ритъма стигна до заслужения краен успех.

„Не ми беше лесно, след като загубих по този начин първия гейм. Но винаги идва следващ гейм и аз имах същото самочувствие в него. Кортът е чудесен, публиката бе великолепна. Щастлива съм от победата и се надявам да не спра дотук”, заяви Дънкаф след мача.

В четвъртък британката излиза срещу Камий Серм от Франция и при победа, ще се класира за полуфиналите. През декември Джени записа успех срещу французойката на световното на Каймановите острови.

Шампионката от миналото издание на финалите на Световните серии Никол Дейвид стартира с убедителен успех в Лондон. Водачката в световната ранглиста от Малайзия се наложи над Ани Ау от Хонконг с 11:7, 11:4 в двубой от група „А”. Дейвид доминираше от началото на мача и не даде много възможности на своята опонентка.

Резултати от първия ден на ATCO World Series Finals
Група А
Лаура Масаро (Англия) – Натали Гринам (Холандия) 11:8, 11:8
Никол Дейвид (Малайзия) – Ани Ау (Хонконг) 11:7, 11:4
Група Б
Джени Дънкаф (Англия) – Раним ел Уелейли (Египет) 10:12, 11:8, 11:8
Камий Серм (Франция) – Нур ел Шербини (Египет) 11:9, 12:10.

Програма за 3 януари
Ани Ау – Натали Гринам
Никол Дейвид – Лаура Масаро
Раним ел Уелейли – Нул ел Шербини
Джени Дънкаф – Камий Серм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини