Англичани на финалите в Лондон



06-01-2013 00:00 | Станко Димов
За радост на местната публика ще има английски представители и при жените, и при мъжете в неделните двубои за титлите на Финалите на Световните серии по скуош в Лондон.

При дамите за трофея ще спорят световната номер едно Никол Дейвид от Малайзия и англичанката Лаура Масаро. При мъжете финалната среща е между Ник Матю и египтянина Амър Шабана.

Шампионката от 2012 година Дейвид се справи с №9 в света Камий Серм от Франция с 11:5, 11:8 след само 23 минути игра. Азиатката стартира устремно и набързо взе преднина от 5 точки, след което рутинно завърши гейма. Във втория Серм оказа по-голяма съпротива и дори успя да поведе със 7:6, но това само амбицира Никол да повиши оборотите и за затвори полуфиналния двубой.

В другата среща третата в света Лаура Масаро (на снимката на преден план) взе драматично английското дерби срещу №8 Джени Дънкаф след 6:11, 11:8, 11:9 за 45 минути на остъкления корт в „Куинс клъб”. Двете добри приятелки си размениха набързо по един гейм. В решителната част Дънкаф дръпна с 4:0 и 5:1 точки, но като че ли отпадна физически. 29-годишната Масаро я настигна при 7:7, а после получи и два мачбола при 10:8. При втория Лаура триумфира след отсъден „строук” на съперничката.

„Джени игра много добре. Тя вдигна много своето ниво в последните месеци, така че е страхотно, че успях да я победя. За финала ще кажа, че след като победих Никол през седмицата в групите, това ми дава психологическо предимство. Показах, че тя не е непобедима, но ще бъде дяволски трудно в неделя, когато играем три от пет гейма”, коментира Масаро. Двете с Дейвид играха през декември и на финала на Световното първенство на Каймановите острови, където малайзийката извоюва седмата си световна титла.

При мъжете защитаващият титлата си Амър Шабана се справи с англичанина Джеймс Уилстроп с 11:7, 8:11, 11:7 след 69 минути игра, въпреки неистовата подкрепа на публиката. 33-годишният левичар от Кайро стига до мача за титлата за трети пореден път.

В другия полуфинал вторият в ранглистата Ник Матю успя да направи обрат и да се наложи над французина Грегори Готие с 10:12, 11:9, 11:8 след малко повече от един час на корта. Така 32-годишният скуошист от Шефилд попречи на Готие да стане първият в историята с пет финала в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини