Джокович със 17-а победа в Мелбърн



18-01-2013 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович продължава по план към мечтаната от него трета поредна титла от Australian Open - нещо непостигано от никой мъж в Откритата ера. Сърбинът се наложи в третия кръг над ветерана Радек Щепанек от Чехия с 6:4, 6:3, 7:5 след два часа и 22 минути игра на "Род Лейвър Арина" и така записа 17-а поредна победа в Мелбърн. При дамите №2 Мария Шарапова също записа чиста победа и счупи пореден рекорд.

Получи се здрав мач, в който и двамата славяни демонстрираха добро настроение и джентълменски аплодираха хубавите прояви на съперника. Логично Ноле се справи с 34-годишния си съперник, но трябваше да положи доста усилия при спечелването на всяка точка.

"Винаги е страхотно да играя срещу Радек. Той е изключително опитен и има богат арсенал от удари. Надявам се вие, по трибуните, да сте се забавлявали поне колкото нас на корта", каза с усмивка 25-годишният белградчанин в интервюто на игрището.

На осминафиналите Новак Джокович очаква победителя от срещага между Станислас Вавринка от Швейцария и американеца Сам Куери.

Сънародникът на Ноле Янко Типсаревич за първи път стигна до четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия. В епичен двубой осмият поставен надделя над отстранилия Григор Димитров французин Жулиен Бенето с 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3. Типсаревич спечели 138 срещу 136 точки в мача, продължил повече от три часа и половина. Следващият опонент на Янко е Николас Алмагро от Испания.

Мария Шарапова създаде новина в Мелбърн, като загуби първите си геймове в турнира в третия кръг, но постави рекорд. Руската хубавица отстрани Винъс Уилямс с 6:1, 6:3. Маша можеше и по-бързо да приключи, но при 5:1 във втория сет, когато сервираше за място на осминафиналите, допусна първия си пробив тази седмица. Маша взе първите си 28 гейма в турнира, нещо което не е правено от никого в Откритата ера.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини