Димитров отпадна след 2 тайбрека



21-01-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров и Маркос Багдатис останаха на косъм от четвъртфинал на двойки на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българо-кипърския дует отстъпи на колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберто Фара с 6:7(6), 6:7(5).

Оспорваният двубой продължи един час и 41 минути на „Маргарет Корт Арина” в Мелбърн. Двата тандема печелеха убедително своите подавания и така се стигаше до тайбрек, в който с малко повече късмет печелеха южноамериканците.

Гришо и Маркос завършиха с осем аса, две двойни грешки, 63 процента вкарана първи сервис и 80 процента спечелени точки при разигран първо подаване.

Димитров стана първият български тенисист, който достигна трети кръг в турнир от Големия шлем. Заедно с Багдатис те победиха на старта Матю Ебдън и Райън Харисън със 7:6, 6:2, а след това поднесоха изненада, като елиминираха четвъртите в схемата Макс Мирни и Хория Текау с 3:6, 6:3, 6:2.

Следващото участие на първата ни ракета е на родна земя със състава на България в турнира Davis Cup от 1 до 3 февруари в зала „София” срещу отбора на Финландия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини