Господинов чака труден мач



30-01-2013 00:00 | Станко Димов
"Лагерът протича перфектно, момчетата са здрави, готови сме за битка, мачът с Финландия няма да е лесен - отсече новият капитан на България за Купа "Дейвис" Димитър Господинов на пресконференцията преди двубоя от 1 до 3 февруари в зала „София”.

- В този турнир мястото в ранглистата не е от значение. Ако някой си мисли, че понеже такива тенисисти като Хелиовара и Континен са извън топ 500 ще са лесна жертва, жестоко се лъже. Доста добре познаваме всичките играчи на противника и се надявам, че в неделя ще бъдем крайните победители. Постоянно съм с момчетата и когато сме с най-доброто, с което България разполага съм много спокоен. Желанието ни с помощника ми Тодор Енев е всички да играят, но зависи от представянето ни. От месец съм капитан и нямах време да разговарям с всеки по отделно. За всеки ще е ново усещане да играе три от пет сета, като изключим Григор, който участва в турнирите от Големия шлем. Момчетата са готови да изкарат по три-четири часа на корта, ако е необходимо”.

"Иска ми се да съм на корта - каза самият Енев, който е рекордьор по мачове и победи за страната ни за Купа "Дейвис", но миналата година обяви, че прекратява кариерата си. - Тежко ми е да гледам отвън, но ще свикна. Благодаря на Българската федерация по тенис за отличните условия, които ни създаде"

"Радвам се, че отново сме се събрали за Купа „Дейвис”, атмосферата в отбора е перфектна - заяви първата ни ракета Григор Димитров. - Днес за първи път направихме двойки, което за мен винаги е било прекрасно изживяване. Настроението в отбора е добро. Противниците ни играят в доста клубни мачове, което им дава известно предимство, но ние сме под нашия покрив, везните клонят към нашата страна. Сигурен съм, че публиката ще напълни залата и ще създаде атмосфера, което също ще помогне”.

"Както и капитанът ни каза, мачовете от Купа „Дейвис” са различни, няма да е лесно и се надявам доста хора да ни подкрепят, защото това е много важно за нас. Благодарни сме за отличните условия и се надяваме да зарадваме пуликата", призова Димитър Кузманов.

"Като дебютант чувството да съм сред отбора е ново, но чувството е доста приятно - призна втората ни ракета Александър Лазов. - Тренираме и се надяваме да се поздравим с крайния успех.

"Трябва да покажем добра и вярваме, че ще бъдем победители.", обобщи Тихомир Грозданов, който се завърна в отбора ни за Купа "Дейвис".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини