Готие спечели в своя финал №50



04-02-2013 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в скуоша французин Грегори Готие показа великолепна форма и спечели за втори пореден път най-големия турнир в континентална Европа, който се проведе в Линчопинг, Швеция, и беше с награден фонд 70 000 долара.

На финала той се наложи над втория в световната ранглиста Ник Матю от Англия с 11:3, 12:10, 11:9 след 72 минути игра на стъкления корт. За Готие това беше 50-и финал в състезания от календара на PSA, в който извоюва 23-а титла.

Четвъртият в света французин от Екс-ан-Прованс пое контрола на мача от самото начало. Той дръпна с 5:1 точки и лесно взе първия гейм. Матю поиска медицински таймаут заради болезнена пришка. Втората игра беше много равностоен. Грег отрази геймбол, стигна до 10:10 и после спечели в продължението с гръмотевичен бекхенд по диагонала.

Англичанинът поведе след това с 9:6 точки, но Готие не трепна и с пет поредни уинъра спечели мача. В целия турнир той не загуби нито един гейм.

„Доволен съм от мача! Двамата с Ник се познаваме много добре, защото играем един срещу друг още от юноши. Винаги срещите ни са равностойни и е важно кой ще защитава по-добре Т-позицията. Благодаря на организаторите и публиката за великолепната седмица”, коментира 30-годишният Грегори.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини