България победи и Люксембург с 3-0



08-02-2013 00:00 | Станко Димов
Отборът на България победи Люксембург с 3-0 в мача за Fed Cup от първа група на Евро-африканската зона в Ейлат след успехи на Костова, Пиронкова и двойката. Нашите са убедителен лидер в група "D", след като вчера прегазиха и фаворита Холандия с 3-0.

Елица Костова победи с 6:1, 6:3 Лаура Корея за малко повече от час игра. Втората ни ракета в този двуой започна с пробив и набързо спечели първия сет.

Във втория 17-годишната Корея, която няма класиране в световната ранглиста, бе малко по-равностойна. Костова обаче проби за 5:3 и след това сервира уверено за спечелване на двубоя.

За 22-годишната Елица това беше пета победа за България в турнира от общо 11 изиграни двубоя на единично.

Във втория сингъл Цветана Пиронкова излезе срещу Ан Кремер. И мачът между първите ракети беше много неравностоен. Цвети беше безапелационна и спечели с 6:1, 6:4.

Пиронкова взе с лекота първата част, а във втората дръпна с 2:0. Тенисистката от Великото херцогство върна пробивива, но пловдивчанката тутакси направи нов за 3:2. В десетия гейм Цвети сервираше за мача и го направи на нула! За нея това беше 16 победа за България на сингъл. Тази година тя подобри рекорда за най-много сезони във Fed Cup. Цвети играе за 11-а година в отбора. С по 10 сезона са Магдалена и Катерина Малееви.

На двойки Дора Рангелова пусна Диа Евтимова и Изабелла Шиникова. Те играха срещу Лаура Корея и Тифани Корнелиус и ги разбиха с категоричното 6:2, 6:2.

В събота е последният мач на националките от група "D" - срещу Словения. Нужна им е само една победа, за да са сигурни за първото място и полуфинала срещу Великобритания или Унгария.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини