Диа даде преднина на България



09-02-2013 00:00 | Станко Димов
Отборът на България започна устремно решителната среща със Словения от група “D” на Fed Cup (Евро-африканска зона, първа група) в Ейлат, Израел.

В първия сингъл Диа Евтимова не даде никакъв шанс на Тина Руперт и я разгроми с 6:1, 6:0 за около 50 минути игра на първи корт в комплекса.

Диа започна с пробив мача, а после направи и втори за 3:0. 18-годишната словенка, която е без позиция в световната ранглиста, върна единия, но веднага след това хасковлийката постигна трети брейк за 4:1.
После закономерно резултатът стана 6:1 за по-малко половин час игра.

По същия сценарий започна и втория сет. Но този път Диа не даде и гейм на тийнейджърката. В заключителната игра българката стигна на два пъти до мачбол и втория път приключи.

Във втория сингъл Цветана Пиронкова се изправя срещу №726 в ранглистата Тяса Шримпф. Успех на Цвети ще класира предсрочно България на първо място в групата, което означава и полуфинал за достигане до плейоф за влизане в Световна група две.

За последен път през 2005 година националките спечелиха групата си. Това се случи в Анталия, Турция, а в състава бяха Магдалена Малеева, Сесил Каратанчева, Цветана Пиронкова и Мария Пенкова. На полуфинала тогава победихме Холандия с 2-0, а на плейофа отборът отстъпи с 1-4 на Япония в Токио.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини