Националките спряха на полуфинал



10-02-2013 00:00 | Станко Димов
Националният отбор на България по тенис за жени отстъпи на фаворита в сблъсъка Великобритания с 0-2 на полуфиналите на турнира от първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup.

Въпреки че записаха най-доброто си класиране от 2005 година избраничките на капитанката Дора Рангелова Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова и Изабелла Шиникова не стигнаха до плейофите за влизане в Световна група две.

В първия сингъл в неделя Евтимова отстъпи на Лора Робсън с 0:6, 4:6. Хасковлийката не започна добре мача и загуби първите седем гейма. След това Диа направи пробив и при 2:1 и свой сервис водеше с 40:15, но не успя да затвърди. В края 45-ата в света Робсън направи още един брейк.

Цветана Пиронкова започна отлично, но не успя да довърши Хедър Уотсън и в крайна сметка отстъпи след 6:1, 4:6, 2:6.

В първата част Цвети взе шест поредни гейма от 0:1, за да я спечели. Втората беше много равностойна до 3:3. После Уотсън проби и по-късно изравни частите. В заключителния сет англичанката поведе с 4:0 и въпреки че първата ни ракета върна единия пробив, последва нов и край на двубоя.

Така България остава в първа група и догодина. За плейофите за Световна група две отдолу се класираха освен Великобритания и Полша от Ейлат, още съставите на Канада и Казахстан.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини