Ботушарова и Златанова на 2 финала на държавното



04-03-2013 00:00 | Станко Димов
Шампионката в зала за жени Борислава Ботушарова от ТК „Пазарджик” ще защитава титлата си на финала на държавното първенство „М-Тел къп”, което се провежда в столичната зала „София”.

В спора за титлата във вторник от 11 часа втората в схемата Ботушарова ще играе срещу братовчедка си Вивиан Златанова, с която са и партньорки на двойки, където също са на финал.

Ботушарова победи на полуфинала в много качествен мач поставената под №4 Радина Димитрова (ТК „Левски”) с 6:2, 7:5. Пазарджиклийката спечели сравнително лесно първия сет. Във втория Димитрова взе инициативата и поведе с 5:2. От този момент шампионката започна обрата, който я доведе до крайния успех в двубоя.

В другия полуфинал Златанова победи с убедителното 6:2, 6:1 Александра Караманолева (ТК „15:40”). В неделя 15-годишната Вивиан беше безапелационна и срещу водачката в схемата Хюлия Есен (ТК „НСА”) – 6:1, 6:1.

Шампионките от 2012 година по тенис за жени в зала Борислава Ботушарова и Вивиан Златанова ще защитават титлата си на двойки на държавното първенство „М-Тел къп”, което се провежда в столичната зала „София”. Техни съпернички на финала ще бъдат Лютфия и Хюлия Есен (ТК „НСА”).

На полуфинала братовчедките, които се състезават за ТК „Пазарджик”, се наложиха над Биляна Павлова (ТК „Дема”) и Далия Зафирова (ТК „Лозенец 2000”) с 4:6, 6:3, 11-9. В заключителния дълъг тайбрек опитните Павлова и Зафирова поведоха от самото начало. Ботушарова и Златанова успяха да ги настигнат при 7:7 точки. Тийнейджърките стигнаха до два мачбола при 9:7, но съперничките им успяха да ги отразят. При 10:9 пазарджиклийките стигнаха до трета възможност и този път спечелиха двубоя.

В другия полуфинал водачките в схемата сестри Есен победиха близначките Елеонор и Вержини Чакърови (ТК „Драгалевци”) с 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини