Надал и Шарапова шампиони в Индиън Уелс



18-03-2013 00:00 | Станко Димов
Рафаел Надал и Мария Шарапова завоюваха титлите от големия турнир за мъже и жени в Индиън Уелс, Калифорния. И за двамата това не беше първи триумф там.

Петият поставен испанец Надал преодоля на финала Хуан Мартин дел Потро от Аржентина след пълен обрат с 4:6, 6:3, 6:4 и завоюва трети трофей в това състезание. Това беше и рекордна 22-а титла за левичаря от Манакор от турнири от сериите „Мастърс 1000“. Купата е и 53-а в кариерата на 26-годишния бивш номер едно в света, но първа на хард от 2010 г.

Рафа загуби първия сет, а във втория отстъпваше с пробив с 0:2, преди да заиграе в познатия си стил с мощни удари и игра по сценарий „Умирай трудно“. Така Надал успя да изравни сетовете. Във финалната част той проби в третия гейм. В деветия южноамериканският гигант спаси три мачбола, но в следващия гейм капитулира след два часа и половина.

„Започнах мача с фантастична игра, след това Дел Потро заигра по-агресивно. Трябваше ми време да се настроя към неговия форхенд. Когато успях се успокоих и заиграх малко по-бавно. Движението ми по корта беше невероятно изиграх страхотен мач“, коментира с широка усмивка Рафаел, който от днес е №4 в света. Той обяви, че няма да играе на турнира в Маями, за да не натоварва коленете си.

При дамите Мария Шарапова спечели безапелационно сблъсъка между бившите номер едно с Каролине Возняцки с 6:2, 6:2 след 81 минути игра. Рускинята доминираше през целия двубой, за да спечели втора титла в Индиън Уелс след 2006 година и да се върне на второто място в световната ранглиста, като измести Виктория Азаренка.

„Когато завършиш като шампионка, това е един много специален момент. Наслаждамам се на тези мигове. За тях е ц;елият тежък труд и това е отплатата за него“, коментира 25-годишната Маша, която не беше печелила турнир от Roland Garros миналия юни.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини