Уилстроп с четвърти успех в Лондон



23-03-2013 00:00 | Станко Димов
Бившият водач в световната ранглиста по скуош Джеймс Уилстроп спечели за четвърти път престижния турнир Canary Wharf Classic в Лондон, който е от категория PSA World Tour International 50.

В изцяло английски финал вторият в схемата Уилстроп преодоля №4 Питър Баркър с 11:8, 5:11, 11:4, 11:4 след 57 минути игра. Левичарят Баркър започна агресивно мача и спечели първите четири точки в него. Но след това опонентът му намери своя ритъм и успя да изравни при 7:7 и после измъкна частта.

Роденият в Лондон Баркър не се отказа и показа, че напълно заслужено е отстранил Ник Матю на полуфинала. Той спечели втория гейм и изравни частите. Но от този момент 193-сантиметровият скуошист от Лийдс не позволи повече изненади. Той успя да спечели 10 поредни точки – от 7:4 в третата част, до 6:0 в четвъртата. Джеймс дори започна да се забавлява и опита на няколко пъти тройния си финтов удар, който стана сензация в интернет.

Уилстроп спечели заслужено десетото издание на турнира. Любопитна подробност е, че той е взел трофея и от първото състезание през 2004-а. Тогава, като 20-годишен младеж, англичанинът побеждава Тиери Линку от Франция. За Джеймс това беше първа титла от миналия февруари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини