Димитров на четвъртфинал на двойки



25-03-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров са класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал на двойки на турнир от сериите „Мастърс 1000“. В Маями той и датчанинът Фредерик Нилсен отстраниха седмите поставени Микаел Льодра (Франция) и Леандер Паеш (Индия) със 7:6, 7:6(4). Тази вечер Гришо се изправя на централния корт срещу №2 в схемата Анди Мъри.

В мача на двойки българо-датския дует надделя над опитните си съперници след един час и 29 минути игра. За оспорвания характер на двубоя говори и фактът, че Димитров и Нилсен спечелиха 80 точки срещу 79 за съперниците. Следващите съперници на Григор и Фредерик ще бъдат определени от сблъсъка между Макс Мирни (Беларус)/Михаил Южни (Русия), които отстраниха близнаците Брайън, и Томи Хаас (Германия)/Ксавие Малис (Белгия).

На сингъл мачът на 29-ия в схемата Димитров и олимпийския шампион Мъри е трети в програмата на „Стейдиъм“, която започва в 17:00 часа българско време с мача Гарбине Мугуруза – Ли На. Вторият двубой на корта е Серина Уилямс – Доминика Цибулкова.

До момента Григор е загубил и двата си мача с шотландеца. Вторият сблъсък беше през януари на финала в Бризбън. Тогава Димитров беше близо до вземането поне на един сет срещу Мъри. Днес хасковлията може да промени баланса и евентуално да стигне до първа победа над тенисист от Топ 5 в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини