Два полуфинала за България в Анкара



29-03-2013 00:00 | Станко Димов
Стефани Стоева ще играе на два полуфинала – на единично и на двойки, на Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки, което се провежда в турската столица Анкара.

На сингъл европейската шампионка до 17 години от Португалия Стоева е поставена под №3/4 и победи днес на четвъртфиналите датчанката Наталия Кох Роде с 21:19, 21:9. Тя надделя чак в края на първия гейм, но във втория Сиси нямаше никакви проблеми.

За класиране на финала Стоева ще трябва да отстрани №5/8 Делфин Ланзак от Франция. Двете са се срещали на два пъти и до момента българката, която е вече 72-а в световната ранглиста при жените, не е загубила и гейм срещу тази съперничка.

На двойки Стефани и по-голямата й сестра Габриела Стоева са водачки в схемата. На четвъртфиналите тази вечер те надиграха за неудоволствие на домакините туркините Чемре Фере и Неслихан Игит с 21:16, 21:18. Българките демонстрираха световната си класа, като във втората част губеха с 16:18 точки, но спечелиха следващите 5 разигравания и така си осигуриха най-малкото бронзовите отличия.

На полуфинала Габриела и Стефани излизат срещу поставените под №3/4 Виктория Дергунова/Евгения Косецка от Русия.

На четвъртфинали спряха участието си юношеският дует Димитър Делчев и Стефан Гърев, както и смесената двойка Стефан Гърев и Габриела Стоева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини