И Ким подкрепи скуоша за 2020 година



09-04-2013 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в женския тенис Ким Клайстерс е поредното известно име, което подкрепи скуоша в борбата му да влезе в олимпийската програма през 2020 година.

Знаменитата белгийка се снима с банера на проявата. Клайстерс е носителка на 41 титли от турнири, включително и 4 от Големия шлем на сингъл.

Ким не е чужда на скуоша. Тя е заявявала често, че с удоволствие играе спорта с каучуковото топче, както и бадминтон, защото това й помагало в тениса. 29-годишната блондинка от Брее и съпругът й Брайън Лийч наскоро обявиха, че чакат второ дете.

Преди Клайстерс и великият Роджър Федерер изрази подкрепата си за олимпйската кандидатура. Той се снима заедно с водачката в световната ранглиста на скуоша Никол Дейвид и логото на кампанията по време на тенис турнира в Ротердам.

През септември на сесията на МОК в Аржентина трябва да бъде избран един спорт, който да се включи в програмата на Игрите през 2020 година. Скуошът трябва да се пребори за признанието със спортовете бейзбол/софтбол, карате, ролкови кънки, борба, спортно катерене, уейкбординг и ушу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини