Винчи спечели в Катовице



15-04-2013 00:00 | Станко Димов
Роберта Винчи стана единадесетата тенисистка с победа в турнир от категория „Интернешънъл” през 2013 година. Титлата в Катовице означава, че 12-ата в световната ранглиста италианка на практика е взела билет за Турнира на шампионките, защото състезанието на клей в зала в Полша беше и спирка по „Пътя към София”. А Винчи има добри спомени от България, защото игра полуфинал миналата година в „Арена Армеец”.

На финала в Катовице втората поставена Роберта надигра водачката в схемата Петра Квитова от Чехия със 7:6(2), 6:1. Първата част продължи 69 минути. Винчи направи ранен пробив, но левичарката го върна. Така се стигна до тайбрек, в който 30-годишната тенисистка от Палермо доминираше напълно и го спечели заслужено. Във втория сет италианката показа фантастична игра и пълно надмощие със своя мощен форхенд и сечен бекхенд.

„Изиграх един чудесен двубой. Петра беше много агресивна в първия сет и показа отличен първи сервис. Аз устоях и успях да взема тайбрека. През втората част нещата тръгнаха добре за мене, може би защото тя беше поуморена вече. През цялата седмица в Полша всичко ми се получаваше. Щастлива съм, че успях да победя такава трудна съперничка и да спечеля трофея”, коментира Роберта Винчи.

За нея това беше осма титла в кариерата и първа през сезона. Роберта печели турнир за пета поредна година, което е признак на постоянство и класа. Взетите 280 точки изкачиха Винчи до рекордното за нея 12-о място на единично в световната ранглиста на 15 април 2013 година. На двойки тя е водачка в класацията на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини