Григор с втора победа над играч от Топ 10



16-04-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000” в Монте Карло. Той разби осмия поставен и №10 в световната ранглиста Янко Типсаревич от Сърбия със 7:6(3), 6:1. Така Гришо записа втора победа над тенисист от Топ 10 в своята кариера, след успеха над Бердих миналата година в Маями.

Типсаревич успя да пробие още в първия сет и след това уверено печелеше сервис геймовете си. Стигна се до 5:4 за белградчанина. Той поведе с 40:15, но Григор хладнокръвно отрази първия сетбол, а при втория сърбинът направи двойна грешка. Димитров върна брейка. Закономерно се стигна до тайбрек, в който българинът беше по-концентриран и повече искаше победата. Той поведе с 4:1 точки, а после стигна до 6:3 и реализира още първия се сетбол след 55 минути игра.

Още в първия гейм на втората част Гришо имаше цели пет възможности за пробив, но Типсаревич се спаси не без помощта и на късмета. Хасковлията продължи да настоява и постигна брейк за 2:1. Димитров не даде на съперника шанс да се опомни и го проби отново при 4:1. Доминацията на българина продължи и той стигна до мачбол в седмия гейм, който спечели с лекота. Така 21-годишната ни първа ракета взе първи успех срещу сърбина, от когото беше губил три пъти поред.

За успеха Григор взема 90 точки за световната ранглиста където е под №34, както и 32 700 евро от наградния фонд. В следващия кръг Григор ще играе в четвъртък. Той очаква победителя от мача на Роберто Баутиста-Агут със спечелилия днешната среща Флориан Майер (Германия), който надигла участващия с „уайлд кард” Бенжамен Балре от Монако с 5:7, 6:1, 6:2.

При нов успех на четвъртфинал Димитров най-вероятно ще играе срещу осемкратния шампион в Монте Карло Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини