Пиронкова на осминафинал в Мароко



23-04-2013 00:00 | Станко Димов
Най-добрата българската тенисистка Цветана Пиронкова победи със 7:5, 6:1 за час и 15 минути Каролина Плишкова от Чехия в двубой от първия кръг на турнира от категория "Интернешънъл" на клей в Маракеш, Мароко.

Цвети избра да сервира и взе подаването си. Веднага след това пловдивчанката проби 186-сантиметровата шампионка за девойки от Australian Open. Плишкова успя по-късно да върне брейка за 2:3 гейма, като се възползва от двойна грешка на Пиронкова. В осмия гейм първата ни ракета спаси две точки за пробив. В 12-ия гейм при сервис на чехкинята Цветана поведе с 40:15 и реализира още първия си сетбол след 47 минути игра.

Пиронкова започна втората част със сервис гейм на нула. В следващия тя стигна до точка за пробив, но Плишкова се спаси. В третия гейм Цвети пък спаси два брейкпойнта, преди да вземе подаването си за 2:1.Веднага след това българката постигна пробив и категорично го затвърди за 4:1. Последва нов пробив и Цветана вече сервираше за място на осминафиналите. Българката стигна до мачбол и го оползотвори.

Така за първи път след четвъртфинала в Хобарт през януари, когато победи Ирина-Камелия Бегу и Клара Закопалова, Цветана премина първи кръг на турнир на WTA. За успеха си тя взема 30 точки за световната ранглиста, където е №53, както и 3100 долара от наградния фонд в Мароко.

На осминафиналите Пиронкова, която е на мястото на водачката в схемата, вместо отказалата се Доминика Цибулкова, очаква Лурдес Домингес Лино (Испания), която се наложи над Мисаки Дои (Япония) с6:2, 4:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини