Първите две на финала в Щутгарт



28-04-2013 00:00 | Станко Димов
Първата и втората в схемата на турнира по тенис от категория „Премиер“ на клей в зала в Щутгарт Мария Шарапова и Ли На се класираха за финала.
Водачката Шарапов победи с 6:3, 2:6, 7:5 германската Ангелик Кербер.

Руската красавица взе първата част и поведе с 1:0 във втория. След това левичарката от Кил спечели 8 от следващите 9 гейма, за да изравни частите и да дръпне с пробив в третата.

Маша се съвзе и на свой ред заигра на високо ниво, за да поведе с 5:3. Кербер израви при 5:5, но Шарапова запази концентрация и направи пробив, донесъл й победата в полуфинала. Така рускинята, която преди дни навърши 26 години, стигна своя финал №49 в кариерата.

В другия двубой китайката Ли се справи доста по-лесно с квалификантката от Съединените щати Бетани Матек с 6:4, 6:3. Така за титлата в Щутгарт ще спорят последните две победителки от Roland Garros.

Победителката от 2010-а Франческа Скиавоне пък се класира на финала на турнира в Маракеш, Мароко. Италианката, която е №6 в схемата, преодоля южноафриканката Шанел Схепърс със 7:6 (4), 6:1. Съперничката на Скиавоне е непоставена тенисистка. Това е отстранилата Цветана Пиронкова Лурдес Домингес Лино от Испания. Тя спря Манди Минела от Люксембург след пълен обрат с 2:6, 6:0, 6:1. Интересен е фактът, че двете финалистки са на по 32 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини