Павлюченкова спечели в Ойерас



05-05-2013 00:00 | Станко Димов
Рускинята Анастасия Павлюченкова стана първата тенисистка, която спечели две титли от турнири от категория „Интернешънъл“ през 2013 година. Тя триумфира в Ойерас (Португалия) на клей, след като се наложи на финала над испанката Карла Суарес Наваро със 7:5, 6:2.

Павлюченкова не започна добре срещата, макар че беше побеждавала съперничката четири пъти от четири мача. Суарес Наваро поведе с 5:3 и имаше общо три сетбола. В средата на частта Настя повика на корта своята нова треньорка Мартина Хингис.

След съветите на именитата швейцарка играта на №19 в света Павлюченкова се промени. Тя стана по-остра и по-мощна, което затрудни максимално испанката.

В резултат на това Анастасия наложи своя стил и спечели 10 от последните 12 гейма във финалната среща в Португалия.

„Имах бавен старт и заради това бях малко разочарована, защото за трети път тази седмица започвах зле. Освен това Карла играеше отлично и ме държеше зад крайната линия, като ме караше да тичам от ъгъл в ъгъл. Опитах се да променя нещата и за щастие се получи. Когато Мартина влезе, й обясних кое не работи в моята тактика. Имах нужда от само няколко позитивни думи от нея, за да успея да променя играта си“, обясни Павлюченкова.

За руската тенисистка това е пета титла, но първа на червени кортове. Тази година Настя вече вдигна трофея в Монтерей, Мексико. За Карла Суарес Наваро пък това беше пети загубен финал от също толкова участия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини