Готие спечели на летището във Франкфурт



09-05-2013 00:00 | Станко Димов
Френската звезда в скуоша Грегори Готие спечели поредното издание на турнира KPMG Grand Slam Сup, който се проведе снощи на летишето във франкфурт, Германия.

В демонстративното състезание участваха трима, достигали до №1 в световната ранглиста - сегашният Рами Ашур от Египет, Готие и англичанинът Ник Матю, както и най-силният германец Зимон Рознер. Интересът беше огромен и местата в залата на аеропорта бяха разпродадени, макар че цените на ложа за четирима започваха от 500 евро.

Турнирът се проведе по странен регламент. При равенство 1-1 в геймовете се играеше трета част до... спечелването на една точка. По този начин Рознер се класира за финала. Той се наложи над световния шампион Ашур след 11:9, 6:11, 1:0. В третия минигейм 12-ият в ранглистата германец направи щастлив ник (ръбче) в задната стена на корта и така победи.

На финала Грегори Готие надигра Зимон Рознер с 11:7, 11:10 след половин час игра. Немецът водеше със 7:2 и 9:6 точки, но не успя да удържи преднината си срещу 30-годишния французин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини