Кутровски се върна с победа на нула



22-05-2013 00:00 | Станко Димов
С четири български победи продължи международния турнир на ITF за мъже Carlsberg Cup, който се провежда във Варна и е с награден фонд 10 000 долара.

В очакваното с интерес завръщане след наказание Димитър Кутровски беше абсолютно категоричен. Софиянецът победи с 6:0, 6:0 Фотос Фотиадес от Кипър, който също като него участва на фючърса с „уайлд кард”. На осминафиналите бившият №2 на България среща седмия поставен Франсо-Артюр Вибер, който надделя над преодолелия квалификациите Динко Халачев с 5:7, 6:4, 6:3. Със спечелената точка Кутровски си осигури връщането в световната ранглиста.

Осмият поставен Тихомир Грозданов също тръгна с успех в родната си Варна. Националът за Купа „Дейвис” се наложи с 6:4, 6:2 над преминалия през пресявките Онджей Вацюлик от Чехия.

Още един състезател от отбора на България се класира за осминафиналите. Това е Валентин Димов, който се наложи над средния от братята Джокович – Марко, с 6:2, 6:4 на връх рождения ден на батко му Новак. Така Димов си върна за загубата от сърбина при предишната им среща през 2010 година.

Преминалият през квалификациите Серафим Грозев надделя над Жулиен Канина от Белгия със 7:5, 6:3. Друг българин, преодолял пресявките, Петър Трендафилов отпадна в тежък двубой срещу водача в схемата Карлос Гомес-Ерера от Испания с 2:6, 7:5, 1:6.

В турнира на двойки финалистите от първия турнир Carlsberg Cup в Пловдив Динко Халачев и Петър Трендафилов се класираха без игра на полуфинал, след като Александър Фоли от Белгия се отказа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини