Трендафилов на осминафинал в София



28-05-2013 00:00 | Станко Димов
Петър Трендафилов пръв от българите се класира за осминафиналите на международния турнир на ITF за мъже Carlsberg Cup, който се провежда в София на кортовете на Българския национален тенис център и е с награден фонд 10 000 долара.

Тръгналият от квалификациите Трендафилов победи, както и във Варна, Риота Киши от Япония, този път с 6:4, 6:3. Бившият национал започна отлично двубоя и дръпно с 3:0 гейма. Киши върна един пробив, но за повече нямаше сили. Във втората част българинът отново доминираше от самото начало и заслужено спечели.

Следващият съперник на Петър Трендафилов е участникът в отбора на Швейцария за Купа „Дейвис” Хенри Лааксонен, който е втори в схемата на турнира. Лааксонен, който всъщност е роден във Финландия, е 264-и в последната световна ранглиста.

Двамата млади българи, които играха днес с „уайлд кард”, не успяха да спечелят. Габриел Донев отстъпи на Ромен Сише (Франция) с 2:6, 1:6. Алекс Мартински загуби от Жермен Жигунон (Белгия) с 0:6, 1:6.

В турнира на двойки много емоции предизвика изцяло български двубой. Състезателят за Купа „Дейвис” Тихомир Грозданов и националният треньор Ивайло Трайков, който е и европейски шампион за ветерани, се наложиха в оспорван мач над националите Валентин Димов и Димитър Кузманов след 1:6, 6:1, 10-8.

Останалите деветима български тенисисти ще изиграят двубоите си от първия кръг на единично в сряда.

Двубоите на българите в сряда
Серафим Грозев – (1) Марк Хинер (Исп)
Димитър Кутровски – Лоран Локоли (Фр)
Тихомир Грозданов – (5) Едоардо Еремин (Ит)
Борис Бакалов – Марио Вилея-Мартинес (Исп)
(6) Александър Лазов - Динко Халачев
(7) Димитър Кузманов – Кристиян Месарош (Хърв)
Пламен Милушев – Матю Шорт (Вбр)
Валентин Димов – Алесандро Петроне (Ит).

.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини