Грозданов и Димов на четвъртфинал



20-06-2013 00:00 | Станко Димов
Българските национали Тихомир Грозданов и Валентин Димов достигнаха до четвъртфиналите на международния турнир за мъже в Бургас, който е от календара на ITF и е с награден фонд 10 000 долара. Двамата вече си осигуриха по две точки за световната ранглиста.

Шестият поставен Грозданов спечели българското дерби срещу съотборника си в ТК "Левски" Пламен Милушев с 6:4, 6:1. Следващият съперник на варненеца е вторият в схемата Михал Шмид. Чехът отстрани Димитър Кутровски с 6:4, 6:4 в равностоен двубой.

Димов изигра отличен мач днес и победи водача Роман Йебави от Чехия с 6:2, 6:4. На четвъртфиналите Валентин очаква поставения под №5 Мартин Вайс (Франция).

Отпадна тръгналият от квалификациите Любомир Лещански. Той отстъпи с 1:6, 0:6 на четвъртия поставен Матиас Бург от Франция. Вчера държавният шампион до 18 г. взе първата си точка за световната ранглиста, след като победи Витали Шчерба (Украйна) с 6:3, 4:6, 6:0.

Днес са и полуфиналите в турнира на двойки. В единия Динко Халачев и Петър Трендафилов играят срещу поставените под №1 Йебави и Шмид (Чехия). В другия Тихомир Грозданов и Димитър Кузманов се изправят срещу украинците Алексеенко и Александър Кушаков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини