Жребият: Димитров - Болели, Пиронкова - Павлюченкова



21-06-2013 00:00 | Станко Димов
Беше изтеглен жребият за Откритото първенство на Великобритания по тенис. Григор Димитров, който е поставен под №29, ще се изправи срещу Симоне БОлели от Италия, а Цветана Пиронкова ще играе на старта с 21-ата в схемата рускиня Анастасия Павлюченкова.

Димитров е спечелил и двата си двубоя срещу Болели, който в момента е №91 в световната ранглиста. За последно те играха в Маями тази пролет, когато хасковлията победи с 6:4, 1:1 и отказване на 27-годишния тенисист от Болоня.

При успех българинът очаква във втори кръг победителя от срещата Грега Жемля (Словения) и Майкъл Ръсел (Съединени щати). В третия Гришо ще има евентуално среща с №8 в схемата Хуан Мартин дел Потро от Аржентина.

Пиронкова има един успех срещу прогресиращата Павлюченкова, когато спечели единствената им среща през 2009 година на турнира в Москва. Полуфиналистката от Wimbledon през 2010 година обаче играе много успешно срещу рускини в Лондон и дано да продължи тази традиция.

При победа на старта пловдивчанката среща Барбора Захлавова-Стрицова (Чехия) или Магдалена Рибарикова (Словакия). Евентуално в третия кръг Цвети може да играе с 13-ата в схемата Надя Петрова, който спечели Турнира на шампионките в София.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини