Дъжд спря мача на Григор при 8:9 в пети сет



27-06-2013 00:00 | Станко Димов
Дъжд прекрати срещата между Григор Димитров и словенеца Грега Жемля при резултат 6:3, 6:7 (4), 6:3, 4:6, 8:9 гейма в двубой от втория кръг на Wimbledon. Преди спирането на мача 29-ият в схемата българин отрази два мачбола. Срещата се доиграва в петък от 13:30 часа наше време, отново на корт №3.

Григор започна перфектно и поведе с 3:0 с пробив. До края на сета той нямаше проблеми, с изключение на шестия гейм, когато спаси точки за рибрейк, и спечели заслужено частта, аплодиран от приятелката си Мария Шарапова.

Във втората част Димитров поведе с 40:0 при 5:5 гейма и сервис на Жемля, но не успя да направи решаващ пробив. Стигна се до тайбрек, в който словенецът стигна до три сетбола при 6:3 точки и затвори при втората си възможност, за да изравни частите. След това 22-годишният хасковлия поиска лекарска помощ заради проблеми с глезена.

Третият сет беше за Гришо, който проби за 4:2. Той доминираше и в четвъртата част, където изпусна много точки за брейк. Грега Жемля стигна до първата си точка за пробив в десетия гейм и я реализира, за да доведе общия резултат до 2-2.

В петата част Димитров отрази два мачбола на словенеца при 6:7. След 17-ия гейм в сета мачът беше спрян поради ливналия се в Лондон дъжд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини