Лизицки отстрани шампионката Серина



01-07-2013 00:00 | Станко Димов
Германката Забине Лизицки отстрани защитаващата титлата си от Wimbledon световна номер едно Серина Уилямс, като я победи с 6:2, 1:6, 6:4 на осминафинал. Лизицки показа умения и характер и нанесе първо поражение на американката от март, въпреки че губеше в третия сет с 1:3 и 15:40.

На четвъртфиналите в Лондон геранката излиза срещу Кая Канепи от Естония, която надигра със 7:6(6), 7:5 последната британска надежда при дамите Лора Робсън.

Петра Квитова и Кирстен Флипкенс първи се класираха за четвъртфиналите на Wimbledon и в спор помежду се бившите победителки ще определят едната полуфиналистка на турнира от Големия шлем в Лондон.

Шампионката от 2011 година и №8 в схемата Квитова победи със 7:6 (5), 6:3 испанката Карла Суарес Наваро. Квитова сервираше за първия сет при 6:5, но допусна да бъде пробита на нула. В тайбрека чешката левичарка поведе с 3:0 точки, но загуби следващите четири разигравания, но след това се концентрира и взе сета.

Във втория сет Петра проби за 4:2, след което до края не допусна изненада и подпечата оставането си в турнира.

Белгийката Кирстен Флипкенс, поставена под №20, се наложи със 7:6 (2), 6:3 над Флавия Пенета от Италия. По този начин Флипкенс се класира за първи път в кариерата си на четвъртфинал в Големия шлем. Преди 10 години тя взе титлата при девойките в Лондон.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини