Димитров продължава в Швеция



08-07-2013 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров започна с победа участието си в турнира на червени кортове в Бостад, Швеция, който е от категория "АТР 250". Петият поставен в схемата българин се наложи над местната надежда Елиас Юмер с 5:7, 6:2, 6:4. 17-годишният швед е извън първите 1000 в ранглистата и участваше в турнира с "уайлд кард".

Полуфиналистът от миналата година Димитров проби в края на първия сет за 5:4. В десетия гейм той сервираше за спечелване на частта, но Юмер спаси сетбол, след което направи рибрейк. На свой ред тийнейджърът, който тренира заедно с хасковлията в академията Good to Great в Стокхолм, стигна до два сетбола в 12-ия гейм и реализира втория.

Григор вдигна темпото и започна с пробив втората част. До края той постигна още един, за да изравни сетовете.

В решителната част нервите на Юмер не издържаха и Димитров го проби за 5:4, след като мургавият швед направи две двойни грешки. Българинът сервираше за място на осминафиналите. Стигна се до 40:15 и 22-годишният хасковлия приключи с първия си мачбол с отличен начален удар.

С достигането до втория кръг в Бостад Гришо си осигури 20 точки за световната ранглиста, където е №29 сега, както и 7500 евро от наградния фонд. Следващият му съперник ще бъде определен от двубоя между италианеца Филипо Воландри и Юрген Зоп от Естония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини